MADRID/AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar verhuist in januari van Ajax naar Real Madrid. Dat melden diverse Spaanse media maandagavond. Volgens de NOS is de spits er zelf al uit met de Madrilenen.

De Spaanse topclub wilde de overgang maandagavond binnen enkele uren bekend maken, maar zag dat streven mislukken.

Huntelaar staat momenteel bij Ajax buitenspel door een blessure en zou in januari zijn rentree maken.

De NOS meldt de overgang van Huntelaar als een vaststaand feit. De Madrileense krant Marca, die nauwe banden heeft met Real, meldt echter dat Ajax 48 uur bedenktijd heeft gevraagd en dat de transfer dus nog niet definitief is.

De trefzekere spits moet bij de Spaanse kampioen de langdurig geblesseerde Ruud van Nistelrooij vervangen.

Commentaar

Ajax verklaart op de eigen website dat er geen sprake is van een overgang van Huntelaar naar Madrid. De berichtgevingen zouden onjuist zijn.

Complicaties

Bij de Amsterdamse club wilde niemand reageren op de vraag of het later deze week wel bereid is om de spits te laten vertrekken. Het Spaanse persbureau EFE meldde maandagavond dat het de bedoeling van Real Madrid was de transfer aan het begin van de avond naar buiten te brengen. Complicaties op het laatste moment zouden dat hebben tegengehouden.

Real Madrid zou 20 miljoen euro voor de spits hebben geboden. Ajax zou 3 miljoen euro meer willen ontvangen. In Spanje twijfelt niemand meer of de spits wordt nog deze week in Madrid gepresenteerd.

Ledenvergadering

Zondag staat bij de 'Koninklijke' de ledenvergadering op het programma. Daar moet voorzitter Vicente Calderon verantwoording afleggen over zijn beleid van het afgelopen jaar.

En het gaat momenteel slecht met de Spaanse kampioen. Calderon kan een storm van kritiek verwachten. De komst van Huntelaar moet de sfeer wat verbeteren.

De Amsterdamse club weigerde in de zomer nog een bod van 40 miljoen euro op de spits van het Nederlands elftal. Manchester City, zojuist overgenomen door Arabieren, wilde de 25-jarige aanvaller graag kopen.

Het Spaanse persbureau EFE meldde maandag dat het de bedoeling van Real Madrid was de transfer aan het begin van de avond naar buiten te brengen.

Presentatie

Complicaties op het laatste moment zouden dat hebben tegengehouden. Volgens de grote Spaanse media wordt Huntelaar dinsdag of woensdag in Madrid gepresenteerd door zijn nieuwe club.

Huntelaar is momenteel bezig met zijn vierde seizoen bij Ajax. Hij staat nog tot de zomer van 2010 onder contract in Amsterdam. Besprekingen over een langere verbintenis met daarin een gelimiteerde transfersom werden vorig seizoen zonder resultaat afgebroken.

Enkelblessure

Huntelaar herstelt op dit moment van een enkelblessure. Hij is naar verwachting al fit voor de winterstop, als de markt voor internationale transfers weer opengaat. Huntelaar kan dit seizoen nog met Real Madrid in de Champions League uitkomen.

Hij speelde met Ajax alleen in de UEFA Cup. Huntelaar wordt mogelijk de zesde Nederlander in de selectie van de landskampioen van Spanje.

Wesley Sneijder, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooij, Rafael van der Vaart en Royston Drenthe gingen de aanvaller van Ajax voor.

ZIE OOK

Ajax ontkent verkoop Huntelaar
Heerenveen verdient aan verkoop
‘Opvolger Huntelaar in Odense, niet Groningen’
‘Huntelaar prioriteit voor Real’
‘Ajax polst Vitesse voor overname Van Wolfswinkel’