AMSTERDAM - BMW Sauber heeft zich in 2009 het doel gesteld om mee te doen aan de strijd om het wereldkampioenschap. Maar teambaas Mario Theissen zegt dat hij niet op zijn gemak is met dit ambitieuze plan.

BMW Sauber houdt van een strakke planning. Het Zwitsers/Duitse team had bij diens entree in de Formule 1 een strak meerjarenplan voor zich liggen en daar is men nog niet vanaf geweken.

Wel is het team zichzelf af en toe voorbij gestreefd en andere keren bleef de vooruitgang weer wat steken. Maar in principe wil BMW Sauber nog steeds de doelen nastreven die meer dan drie jaar geleden zijn gesteld.

Wereldkampioenschap

Maar onlangs vertelde een bestuurslid van BMW dat het team in 2009 mee zou doen om het wereldkampioenschap. BMW Motorsport-directeur Theissen heeft zich aangesloten bij die ambitie, maar echt blij is hij er niet mee.

"Ik voel me er niet echt op mijn gemak bij, maar het is ook mijn doel", gaf Theissen aan. "We hebben duidelijke doelen en de Formule 1 is nou eenmaal geen gemakkelijke wereld."

Planning

Volgens Theissen heeft zijn team zich alle jaren aan de planning gehouden. In 2006 was dat punten scoren, in 2007 het podium en in 2008 de eerste overwinning. Dat lukte allemaal.

"We hadden niet de snelste auto in 2008, maar het gaat om het hele pakket. In 2007 kampten we met betrouwbaarheidsproblemen, daar hadden we dit seizoen geen last van. We zijn geen enkele keer uitgevallen door technische problemen", aldus Theissen.

BMW Sauber eindigde dit jaar als derde in het contructeurskampioenschap, achter Ferrari en McLaren. Volgend jaar nemen naar verwachting zowel Robert Kubica als Nick Heidfeld plaats in de bolide.