AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar moet Real Madrid van de aanvallende problemen verlossen. Volgens de Spaanse krant Marca is de spits van Ajax de voornaamste kandidaat om de Madrileense gelederen vanaf de winterstop te komen versterken.

Ondanks zijn enkelblessure staat Huntelaar nog altijd bovenaan het lijstje van Pedrag Mijatovic.

De technisch directeur is hard op zoek naar aanvallende versterking nu Ruud van Nistelrooij de rest van het seizoen uitgeschakeld is. Ook de Argentijnse spits Gonzalo Higuain zit momenteel in de lappenmand.

Huntelaar herstelt voorspoedig van zijn gescheurde enkelband en kan normaal gesproken in januari weer wedstrijden spelen. Real zou pas andere opties overwegen als de Ajacied niet haalbaar blijkt.

Forse som

De Madrilenen beseffen dat er een forse som geld nodig is om het tot 2010 doorlopende contract van Huntelaar bij Ajax af te kopen. De Amsterdamse club probeert die verbintenis bovendien te verlengen.

Real Madrid verkeert momenteel sportief in zwaar weer. Het elftal van trainer Bernd Schuster verloor afgelopen weekeinde bij Getafe (3-1) en bezet in de Spaanse Primera Divison slechts de vierde plaats. De achterstand op koploper FC Barcelona bedraagt zes punten.