AMSTERDAM - Lance Armstrong is met zijn nieuwe ploeg Astana op Tenerife voor een trainingsstage. De Amerikaan wil er alles aan doen om te bewijzen dat hij dopingvrij rondrijdt.

"Of ik nu in Frankrijk ben of in Los Angeles. Ik zal overal beschikbaar zijn om getest te worden", aldus Armstrong zondag tegenover The Associated Press.

Armstrong wil bovenop het reguliere anti-dopingprogramma van zijn team Astana ook een eigen programma afwerken. Daarvoor heeft hij de hulp ingeroepen van dokter Don Catlin, maar de planning van het geheel is nog niet geheel rond.

Intensief

"Het anti-dopingprogramma dat hij zelf wil volgen, is intensief. Het probleem is dat hij heel veel reist. Hem volgen, is nog niet zo makkelijk te plannen", aldus Catlin.

Armstrong is inmiddels al zeven keer getest door verschillende instanties. Hij ligt op schema om in januari zijn rentree te maken in het wielerpeloton. Toch voelt hij zich nog wat onwennig tussen zijn nieuwe teamgenoten.

"Er zijn veel renners die ik niet ken, maar de organisatie is vergelijkbaar met mijn tijd bij US Postal en Discovery", sprak de zevenvoudig Tourwinnaar.