KOCHI - De Zweedse boot Ericsson 4 heeft zondagochtend als eerste de Indiase havenplaats Kochi bereikt en daarmee de tweede etappe van de Volvo Ocean Race (Kaapstad-Kochi) op zijn naam geschreven.

De formatie van de Braziliaanse schipper Torben Grael arriveerde drie dagen eerder dan voorzien bij de finishplaats.

Ericsson 4 had ook al de eerste etappe, Valencia-Kaapstad, gewonnen. Telefonica Blue, aangevoerd door de Nederlander Bouwe Bekking, kwam zondagmiddag als tweede over de finish. "De race is nog niet over", sprak Bekking op de kade strijdlustig.

"We worden steeds beter en kunnen deze race absoluut nog winnen." De Nederlandse boot Delta Lloyd ligt op plek zes, op 49 nautische mijlen verwijderd van Kochi.

Topfavoriet

Met twee zeges op zak is Ericsson uiteraard topfavoriet voor de eindzege. De equipe staat met 26 punten onbedreigd aan kop. "Maar dit is pas de start van de race", temperde Grael de euforie. "Er staan ons nog enkele lastige etappes te wachten en er kunnen nog een hoop onverwachte zaken gebeuren. Maar goed, het is prettig om in deze positie te verkeren." Telefonica Blue volgt op zeven punten.

De organisatie beperkte de festiviteiten in Kochi overigens tot een minimum, uit respect voor de slachtoffers bij de terreuracties in Mumbai deze week.

Zie ook:

Alles over de Volvo Ocean Race op NUsport.nl.