AMSTERDAM - Newcastle United kent weer eens een teleurstellend seizoen. De morrende achterban eist versterkingen en 'The Magpies' lijken die overzees te gaan zoeken.

Manager Joe Kinear krijgt zijn zwart-wit gestreepte formatie maar niet aan de praat, met een zeventiende plaats op de ranglijst als gevolg. Zaterdag speelde de club doelpuntloos gelijk bij Middlesbrough.

Volgens de Engelse krant The Sunday Sun kiest Newcastle er voor zich in de winterstop te versterken met jeugdige voetballers. Urby Emanuelson en Dirk Marcellis staan op de nominatie voor een transfer naar St. James' Park.

Talenten

Het beleid van Newcastle om talenten aan te trekken en ze met veel winst later door te verkopen is niet van vandaag. Al vanaf de eerste werkdag van Kinear hamert hij op die strategie om weer aan te sluiten bij de Engelse top.

Nu succes uitblijft hebben Kineear en technisch directeur Dennis Wise besloten verder te kijken dan het aanbod uit het Championship. In The Sunday Sun zegt Kinear: "We zoeken nu naar spelers die zich al bewezen hebben bij hun club op een respectabel niveau. Met twijfelgevallen gaan we niet meer in zee."

Basisspelers

Over de Nederlandse spelers die op de nominatie staan zegt Kineear: "Ze zijn allemaal basisspelers bij hun clubs. Alle spelers die wij daar volgen zijn beter dan de voetballers die we nu in huis hebben."

De krant noemt naast de twee jeugdige backs ook Feyenoorder Tim de Cler als potentiële versterking voor Newcastle United.

Rijkaard

Kineear werd bij Newcastle interim-trainer na het vertrek van Kevin Keegan, maar lijkt nu in ieder geval tot na de winterstop verzekerd van zijn baan als hoofdcoach.

Newcastle zou Frank Rijkaard gepolst hebben voor de functie van hoofdtrainer, maar de Nederlander zou niet zijn ingegaan op het aanbod. De club polste hem afgelopen weekend, nadat in september een overgang van de voormalig Barcelona-coach ook al niet door was gegaan.