AMSTERDAM - Ajax, PSV en Feyenoord hebben relatief zware tegenstanders geloot in de Champions League. Landskampioen Ajax is ingedeeld in Groep D en neemt het op tegen Inter, Olympique Lyon en Rosenborg.
Ajax
PSV
Feyenoord
Champions League

PSV heeft van de Nederlandse clubs de kortste reisafstand. De ploeg van Guus Hiddink neemt het in Groep A op tegen Arsenal, Borussia Dortmund en Auxerre.

Hiddink sprak direct na de loting over een evenwichtige groep. "Het zijn vier ploegen die even sterk zijn, waarvan Arsenal de grootste vedetten in huis heeft." PSV speelt de eerste wedstrijd op 18 september uit tegen Auxerre.

Feyenoord

Feyenoord treft in Groep E Juventus, Dynamo Kiev en Newcastle United. "Ik denk dat we best wel een kans hebben om door te komen", reageert Feyenoord-aanvoerder Paul Bosvelt.

"Juventus is de favoriet, op papier althans. In de praktijk moet dat altijd nog blijken. De andere twee ploegen zijn voor mij moeilijk in te schatten. Ik begrijp dat Newcastle langzaam terugkrabbelt naar de top."

Ontzag voor Juventus, de ploeg van collega-international Edgar Davids, heeft hij niet. "Je moet nooit onder de indruk zijn van sterke tegenstanders. Ze moeten het eerst maar eens op het veld laten zien. Juventus is wel favoriet, de andere ploegen zijn aan elkaar gewaagd."

Groep A:

Groep B:

Groep C:

Groep D:

Groep E:

Groep F:

Groep G: