HUELVA - Villarreal heeft in de Spaanse competitie de tweede plek op de ranglijst overgenomen van Real Madrid. De deelnemer aan de Champions League won zondag met 2-1 bij Recreativo Huelva en kwam daarmee op 28 punten, twee meer dan de kampioen uit Madrid. Koploper FC Barcelona heeft 32 punten.

Santi Cazorla en Ariel Ibagaza maakten de doelpunten voor Villarreal. Adrian deed in de slotfase nog wat terug namens de thuisclub.

Deportivo la Coruña, donderdag in de UEFA Cup nog veel te sterk voor Feyenoord, won opnieuw. Bij Almeria werd het 1-0 voor de middenmoter in de Primera Division.

Valencia

Ook Valencia ging Real Madrid voorbij, door een zege op Betis Sevilla: 3-2. Binnen twee minuten stond Valencia met 2-0 voor door treffers van David Villa en Mata.

Na rust kwam Betis terug door Juanma en een benutte strafschop van Achille Emana. Met tien man - Carlos Marchena kreeg rood - won Valencia alsnog. Ruben Baraja maakte de winnende.Oud-Ajacied Hedwiges Maduro viel een kwartier voor tijd in bij Valencia, dat op 27 punten kwam.

Espanyol

RCD Espanyol heeft coach Bartolomé (Tintín) Márquez López op straat gezet na de 1-0 nederlaag tegen Sporting Gijón. De Catalaanse club bevindt zich momenteel in de kelder van de Primera Divisíon.

De Serviër Miroslav Djukic en Luis Fernandez, die in 2003/2004 al trainer van Espanyol was, worden genoemd als mogelijke opvolgers.

Zeventiende plaats

Márquez werd afgelopen zomer aangesteld als hoofdcoach als opvolger van Ernesto Valerde, die opstapte als hoofdcoach. Vanaf 2004 was Márquez al verbonden aan de Catalaanse club als assistent-trainer. Uit de eerste dertien wedstrijden verzamelde Espanyol onder Márquez slechts twaalf punten, waarmee de club op de zeventiende plaats staat.