GETAFE - Trainer Bernd Schuster, die ondanks het succes in de Champions League en de tweede plaats op de ranglijst onder vuur bleef liggen, heeft met Real Madrid een pijnlijke nederlaag geleden.

Uitgerekend bij zijn oude club Getafe zag de Duitser de Spaanse kampioen zaterdagavond met 3-1 ten onder gaan. Dat was verdiend. Tot overmaat van ramp werd ook de blessurelijst weer uitgebreid, onder meer met de naam van Wesley Sneijder.

Juan Albin opende de score voor de thuisclub al in de derde minuut. Vlak na rust maakte hij er ook 2-0 van.

Javier Saviola, die de geblesseerde Ruud van Nistelrooij en Gonzalo Higuain voorlopig moet doen vergeten, gaf de Koninklijke weer enige hoop. De Nigeriaanse invaller Ikechukwu Uche besliste het duel acht minuten voor tijd.

Schuster, die de weer fitte Arjen Robben nog niet had meegenomen naar Getafe, liet Wesley Sneijder en Royston Drenthe beginnen. Rafael van der Vaart moest al na ruim een kwartier opdraven om Sneijder te vervangen.

FC Barcelona

FC Barcelona heeft zijn leidende positie in de Primera Divison verstevigd. De Catalaanse club bracht zaterdagavond de lastige uitwedstrijd tegen Sevilla tot een goede einde: 0-3.

De Kameroense international Samuel Eto'o opende de score na 20 minuten. De Argentijn Lionel Messi besliste het duel pas in de slotfase met twee treffers. Vlak voor tijd kreeg Luis Fabiano van Sevilla, met onder anderen de oud-Ajacieden Tom de Mul en Julien Escudé in de gelederen, rood.

Door de zege liep 'Barça' drie punten uit op rivaal Real Madrid. De titelverdediger verloor met 3-1 van Getafe, de oude club van coach Bernd Schuster. De achterstand van de Koninklijke is nu zes punten.