ALMELO - Heracles Almelo heeft Willem II zaterdag met 1-0 verslagen. Willie Overtoom maakte halverwege de tweede helft het enige doelpunt.

De overwinning was verdiend, al lieten beide ploegen weinig zien. Willem II kon de goede positie op de ranglijst (zevende) geen moment waarmaken, mede door het ontbreken van de geschorste topscorer Frank Demouge.

Willem II werkte zich dankzij overwinningen op Roda JC, ADO Den Haag en Groningen op naar de subtop in de eredivisie. De formatie van coach Andries Jonker profiteerde vooral van de scoringsdrift van Demouge.

De bonkige spits scoorde in twaalf duels al elf keer, maar moest in Almelo dus vanwege een schorsing vanaf de tribune toekijken.

De gasten kozen daardoor voor een behoudende speelstijl en verschenen amper op de speelhelft van de thuisclub. Vlak voor rust kreeg Willem II wel de beste kans van de eerste helft, maar de aan buitenspel ontsnapte Mehmet Akgun kwam niet langs doelman Martin Pieckenhagen.

Aan de andere kant leverde het overwicht van Heracles weinig op. Jan Wuytens schoot na een corner een keer over, Everton vond keeper Maikel Aerts op zijn weg en even later werd een kopbal van de Braziliaan geblokt voordat hij echt gevaarlijk kon worden.

Doordat ook Willem II na rust wat meer de aanval zocht, ontstonden er ruimtes op het veld en ging het tempo omhoog. Nadat Heracles via schoten van Overtoom en Ricky van den Bergh al dicht bij de 1-0 was geweest, was het halverwege de tweede helft eindelijk raak.

Ragnar Klavan stuurde Overtoom, randje buitenspel, diep en de snelle linksbuiten rondde bekwaam af.

De overwinning kwam Heracles-trainer Gert Heerkes zeker niet ongelegen, want uit de voorgaande vijf wedstrijden werd slechts een punt gehaald. Met de zege op Willem II werd die negatieve tendens doorbroken.

ADO

ADO Den Haag heeft zaterdag in eigen stadion de zevende nederlaag op rij in de eredivisie geleden. Dit gebeurde tegen FC Twente. De oostelijke ploeg won met 2-1.

Voor rust scoorde Theo Janssen met een vrije trap. Na de gelijkmaker in de tweede helft door invaller Leroy Resodihardjo maakte Marko Arnautovic het winnende doelpunt.

De nederlaag viel klein uit. FC Twente bleek veel beter, maar miste kans op kans. Door de nederlaag zakt ADO verder weg.

Op de ranglijst is de ploeg van André Wetzel ingehaald door door nummer 16 Roda JC. FC Twente ging in de subtop langs FC Groningen met een totaal van 24 punten.