LEVERKUSEN - Nog geen twee maanden geleden was Bayern München de nummer elf in de Duitse voetbalcompetitie. Inmiddels is van onrust bij de titelverdediger geen sprake meer.

Bayern won zaterdag de uitwedstrijd tegen concurrent Bayer Leverkusen met 2-0 en heeft daardoor de koppositie alweer in zicht.

Het elftal van trainer Jürgen Klinsmann, dat steeg naar de tweede plaats, moet alleen Hoffenheim nog boven zich dulden. De verrassend sterk presterende gepromoveerde club, maakte ook zaterdag weer geen fout.

Hoffenheim

Dankzij doelpunten van Vedad Ibisevic, Carlos Eduardo en Francisco Copado versloeg Hoffenheim in eigen stadion Arminia Bielefeld met 3-0. "In deze vorm is Hoffenheim de beste ploeg in deze competitie", oordeelde trainer Michael Frontzeck van Arminia.

Hoffenheim behoudt daardoor drie punten voorsprong op Bayern, dat zich na rust ontdeed van Leverkusen. Luca Toni kopte zijn ploeg na een uur spelen op voorsprong. Miroslav Klose bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-2. Mark van Bommel ontbrak bij Bayern. De Oranje-international was grieperig.

Bayern en Hoffenheim treffen elkaar vrijdag in München. "We hebben groot respect voor Bayern, maar we gaan ook daar naartoe om te winnen", zei de strijdvaardige Hoffenheim-aanvoerder Selim Teber.

Werder Bremen

Claudio Pizarro, oud-speler van Bayern, speelde een hoofdrol voor Werder Bremen. De Peruaan scoorde drie keer in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

Werder huurt Pizarro van Chelsea. De andere treffers kwamen op naam van Diego en Aaron Hunt. Werder staat nu zevende, op elf punten van Hoffenheim.