AMSTERDAM - Ajax wil niet aan een vertrek van Maxwell meewerken. Internazionale informeerde deze week naar de mogelijkheid om de Braziliaan over te nemen. De Italianen, die vorige maand ook al Andy van der Meyde kochten, kregen echter te horen dat een vertrek onbespreekbaar was.

"Wat er ook gebeurt, Maxwell blijft bij ons", aldus algemeen directeur Arie van Eijden. Het contract van Maxwell loopt volgend jaar af. Daarna heeft Ajax nog de mogelijkheid een tweejarige optie te lichten. Maxwell, die zondag werd verkozen tot beste speler van het Amsterdam Tournament, is voor Ajax belangrijk omdat hij op meerdere posities aan de linkerkant uit de voeten kan.

Trabelsi

Van Eijden heeft goede hoop dat Hatem Trabelsi het komende seizoen ook nog voor Ajax uitkomt. "Hij is van grote waarde voor ons en gelukkig heeft nog niemand zich voor hem gemeld." Toch sluit de algemeen directeur een vertrek van de Tunesiër niet zoals in het geval van Maxwell uit. "Bij een heel goed bod kan er misschien worden gepraat. Maar nogmaals we houden hem er dolgraag bij."

Van Eijden hoopt verder dat trainer Ronald Koeman de club voor lange tijd trouw blijft. Het contract van de oefenmeester loopt aan het einde van het seizoen af. "Ik wil graag al in september of oktober met Ronald gaan praten om te kijken of we zijn contract kunnen verlengen. Ronald heeft altijd aangegeven dat hij in december om de tafel wil gaan zitten. Ik ga proberen of dat eerder kan."