ZEIST/AMSTERDAM - Ontevreden fans, morrende supportersverenigingen en een halfleeg stadion. De strijd om de Johan Cruijff Schaal, de voormalige supercup, is op voorhand al omstreden.

De supporters van zowel FC Utrecht (bekerwinnaar) als landskampioen PSV hebben aangegeven niet naar de Arena te gaan voor de traditionele wedstrijd. Inmiddels bemoeit ook de voetbalbond zich met het duel. "We gaan de strijd om de Johan Cruijff Schaal grondig evalueren", aldus een woordvoerder van de KNVB. "De plaats van handeling staat dan ook zeker op de agenda."

Volgens de KNVB kan het niet zo zijn dat een wedstrijd wordt geboycot door de supporters van beide clubs. "Zo'n duel hoort afgewerkt te worden met de aanhang van de verenigingen. Het zal niet zo zijn dat het stadion zondag leeg is, er zullen heus wel mensen komen kijken, maar het is zo niet ideaal."

Volgens de zegsman wil de KNVB voorlopig niet naar een ander stadion uitwijken, maar wordt die mogelijkheid wel onderzocht.

De supporters van FC Utrecht zijn gegriefd door de manier waarop er naar Amsterdam gereisd dient te worden. Voor de fans geldt een verplichte buscombi. Reizen met eigen vervoer is volgens de supportersvereniging een stuk goedkoper. Inmiddels is de kaartverkoop in Utrecht gestopt. Van de 8000 beschikbare tickets gingen er slechts 576 van de hand. De Eindhovense fans zijn boos dat de wedstrijd bekeken moet worden vanaf de tweede ring van het stadion. De F-side, de harde kern van Ajax-supporters, weigert haar vak af te staan aan de Brabantse bezoekers. De supportersvereniging van PSV verwacht dat er zondag slechts 150 Brabantse fans bij het duel aanwezig zijn. Er waren 5000 plaatsen beschikbaar voor de PSV-aanhang.

De directie van de Arena is in overleg over de ontstane situatie, maar wil nog niet officieel reageren.