AMSTERDAM - Tottenham Hotspur-doelman Heurelho Gomes lijkt met zijn tweede 'clean sheet' op rij, donderdag in de UEFA Cup tegen NEC, zijn zelfvertrouwen langzaam te herwinnen.

"Hij oogde zelfverzekerd", aldus coach Harry Redknapp. "Ik denk dat we binnenkort de echte Gomes zien."

De voormalig sluitpost van PSV kende een dramatische seizoensstart in Londen en kreeg het zwaar te verduren in de Engelse media. "Zoals met zoveel dingen in het leven draait het om zelfvertrouwen. En zijn zelfvertrouwen komt nu langzaam terug", vervolgde Redknapp.

"Zo gaat dat soms met keepers. Ik heb goede hoop dat hij de ergste periode achter de rug heeft. Hij wordt op de training nu ook anders benaderd. De jongens praten meer tegen hem, sturen hem. Daar reageert hij goed op."

Jaaskelainen

De opgaande prestatiecurve lijkt net op tijd te komen voor Gomes. De naam van Jussi Jaaskelainen, doelman van Bolton Wanderers, zong de laatste weken rond als opvolger van de tegenvallende Tottenham-aankoop.

De Londenaren zouden de 33-jarige Fin komende winterstop voor ruim 3,5 miljoen euro over willen nemen, maar Bolton-manager Gary Megson heeft daar eens stokje voor gestoken. In de Daily Telegraph zegt hij: "Jussi heeft het naar zijn zin bij ons. Woensdag keek hier hij met zijn vrouw nog rond voor een school voor zijn kinderen."

Jaaskelainen tekende een maand geleden nog een nieuw contract, dat hem voor nog eens vier jaar aan zijn club bindt.