LA CORUNA - De rol van Feyenoord op het Europese podium is dit seizoen uitgespeeld. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek verloor donderdagvond in Spanje ook de derde groepswedstrijd voor de UEFA Cup.

Deportivo la Coruña was met 3-0 veel te sterk voor de Rotterdammers, die zo goed als kansloos waren in Estadio Riazor.

Voor Roy Makaay was de derde nederlaag, na de ook al royale verliespartijen tegen Nancy (0-3) en CSKA Moskou (1-3), extra zuur. De 33-jarige aanvalsleider had tegen zijn oude club, waarmee hij in 2000 de Spaanse titel won, graag willen vlammen. Hij was evenwel tamelijk machteloos, zoals eigenlijk heel Feyenoord.

De Rotterdamse formatie kwam het eerste halfuur nog wel goed door. De ploeg van Verbeek speelde vanuit een goede organisatie en hield veel man achter de bal. Deportivo, dat in de eerste groepswedstrijd met 3-0 verloor bij CSKA Moskou, liet zich niet verleiden tot een groot offensief.

Mista

De nummer zeven van Spanje, met Pablo, Sergio en Valeron uit het Makaay-tijdperk, viel omzichtig aan. Feitelijk was alleen spits Mista na een foutje bij André Bahia even gevaarlijk met een scherp schot, dat net naast het doel van Henk Timmer verdween.

In de dertigste minuut raakte Feyenoord de regie over de wedstrijd kwijt. Uit een hoekschop kon Georginio Wijnaldum de bal eerst nog van de doellijn halen. In de algehele chaos tikte verdediger Lopo van dichtbij toch binnen, 1-0.

Makaay

Feyenoord dwong in de eerste helft niet één kans af. Voor Makaay was er geen doorkomen aan. De eenzame aanvaller, die voor de wedstrijd een beschaafd applaus kreeg van het Spaanse publiek, kreeg veel te weinig steun. Het gebrek aan echte vleugelspitsen brak de Rotterdammers zwaar op.

De verwachte wissel bij Feyenoord bleef uit in de rust. De opnieuw weifelende Luigi Bruins mocht blijven staan als 'hangende' linkerspits en de snelle spits Andwélé Slory moest op de bank blijven zitten.

Wel kwam Theo Lucius in het veld voor rechtsback Dwight Tiendalli, maar daar werd Feyenoord aanvallend weinig beter van.

Guardado

Met een venijnig schot, knap gered door doelman Aranzubia, veroorzaakte toch Bruins kort na de pauze het eerste gevaar namens Feyenoord. Deportivo maakte evenwel daarna snel de wedstrijd af. Eerst gleed Kevin Hofland de bal onfortuinlijk in eigen doel, een minuut later haalde Guardado doeltreffend uit: 3-0.

De situatie in het onrustige vak met honderden aanhangers van Feyenoord leek daarna even te escaleren, maar de Spaanse oproerpolitie slaagde er toch nog vrij snel in om de orde te herstellen.

Makaay miste in de slotfase de enige grote kans van Feyenoord, dat in alle opzichten de mindere ploeg was van Deportivo. De thuisclub liet na 3-0 nog enkele fraaie kansen op een hogere zege liggen.

Feyenoord - Deportivo