NIJMEGEN - NEC heeft donderdag in het eigen Goffert-stadion niet voor een stunt kunnen zorgen. De Nijmegenaren verloren met 1-0 van het gerenommeerde Tottenham Hotspur dat aan een doelpunt van Jamie O'Hara genoeg had voor de winst.

Door de nederlaag lijkt het avontuur van NEC in de UEFA Cup zijn langste tijd te hebben gehad. Na twee duels heeft de ploeg van trainer Mario Been nog steeds nul punten. Eerder verloor NEC van Dinamo Zagreb (3-2).

NEC, een bescheiden provincieclub toch, weerde zich kranig tegen de duurbetaalde voetballers uit de Engelse Premier League maar de kans op een stunt leek nooit aanwezig.

Manager Harry Redknapp kon om uiteenlopende redenen niet beschikken over toppers als Luka Modric, Roman Pavljoetsjenko, Ledley King en Jermaine Jenas maar hield voldoende kwaliteit over met als bekendste namen Jonathan Woodgate en Darren Bent.

Voorsprong

Tottenham Hotspur gaf de Nijmegenaren volop gelegenheid om aan aanvallen toe te komen, zonder daarbij de controle over het duel ook maar een moment te verliezen. De Engelsen werden daarbij gesteund door een vroege voorsprong.

De eerste goede aanval van de Spurs, na bijna een kwartier spelen, was meteen raak. Frazier Campbell kopte de bal uit een voorzet van Gareth Bale eerst nog op de lat, in de rebound was het via O'Hara alsnog raak (0-1).

Onder aanvoering van Lasse Schöne zocht NEC daarna geduldig naar openingen in de Engelse defensie. De laatste linie van de Spurs bleef echter eenvoudig overeind. Meer dan schoten uit de tweede lijn van Jhonny van Beukering en Youssef El-Akchaoui kwam NEC voor rust niet.

El-Kabir

Doelman Heurelho Gomes, die in Engeland nog ver verwijderd is van de status als topkeeper die hij opdeed bij PSV, hoefde alleen in actie te komen bij een knal van Moestafa El-Kabir. De 20-jarige aanvaller speelde pas zijn tweede duel in de basis van NEC.

Met Dominique Kivuvu voor de tegenvallende Arek Radomski probeerde Been in de tweede helft meer grip op het middenveld te krijgen. Veel effect had dat niet. Terwijl NEC tegen beter weten in bleef hopen op die ene grote kans, behield Tottenham met sterk positiespel eenvoudig de controle.

Babos

Bent kreeg kort na rust de grootste kans van de tweede helft. Zijn geplaatste kopbal werd door Gabor Babos knap uit het doel getikt.

NEC gaat volgende week woensdag op bezoek bij Spartak Moskou. Alleen bij een overwinning in de Russische vrieskou lijken de mannen van Been nog aanspraak te kunnen maken op een langer verblijf in de UEFA Cup. In de laatste groepswedstrijd wacht Udinese.