BERLIJN - De op doping betrapte Duitse wielrenner Stefan Schumacher stapt naar de rechter. Dat meldt hij donderdag op zijn website. Schumacher beschuldigt het Franse antidopingbureau AFLD van laster.

Volgens Schumacher lekt de AFLD, die hem tijdens de Ronde van Frankrijk betrapte op het gebruik van CERA, naar de pers en zijn de geuite beschuldigingen 'onverantwoord'. Bovendien zouden er vormfouten zijn gepleegd en plaatst hij twijfels bij de testresultaten.

"Ik heb niets verkeerds gedaan en heb een zuiver geweten", zei Schumacher die aankondigde voor 2009 gewoon een licentie aan te vragen. "Noch bij de UCI noch bij mijn eigen bond lopen er sancties tegen mij."

Tijdritten

Schumacher, die dit seizoen voor Gerolsteiner reed, won afgelopen zomer in de Tour twee tijdritten en droeg twee dagen de gele leiderstrui. Hij zou volgend jaar uitkomen voor het Belgische Quick-Step, maar nadat begin oktober bekend werd dat hij was betrapt op het gebruik van CERA, was hij niet meer welkom bij de ploeg van manager Patrick Lefevere.

Schumacher zweeg maar kiest nu voor de tegenaanval: "In de Tour werd er geen enkele renner meer getest dan ik. Ik heb in totaal veertien stalen moeten afgeven: tien urine- en vier bloedstalen. De uitslag van de analyses was telkens negatief. Tot de AFLD in oktober op de proppen kwam met de mededeling dat ik op 3 en 15 juli toch positief heb getest. Er zijn sindsdien twee maanden verstreken en nog altijd heb ik geen officiële documenten ontvangen."