MADRID - In twee van de drie verloren uitwedstrijden in de Champions League was PSV niet geheel kansloos. Met vier treffers behoort spits Danny Koevermans tot de topschutters van het toernooi.

Wat het de club oplevert? Waarschijnlijk helemaal niets. Er is nog een klein kansje op een ontsnapping, door via het slotduel met Liverpool door te dringen tot de UEFA Cup. Meer niet. "Heel frustrerend allemaal", zegt Koevermans, in een terugblik.

"Zoals het er nu naar uitziet schieten we er niets mee op", aldus Koevermans. "Het is leuk dat ik een doelpunt maak, maar ik was liever met een punt weggegaan uit Madrid. Door fouten in de eerste helft maken we onszelf echter kansloos. Even is er dan nog herstel, maar dat bleek helaas niet voldoende."

Olympique Marseille

Op de laatste speeldag moet PSV nu in elk geval een punt meer pakken dan Olympique Marseille (thuis tegen Atletico). Koevermans: "Laten we hopen op dat wonder. Maar eerlijk gezegd sta ik bij die wedstrijd nu nog niet zo stil. Zaterdag Heerenveen-uit. Laten we dat eerst tot een goed einde zien te brengen."

Ook Timmy Simons sprak in zijn nabeschouwing van de gemiste kansen. "We geven de mogelijkheden veel te gemakkelijk weg. Daardoor creëren we een probleem voor onszelf. Dat is eigenlijk het verhaal van deze campagne in de Champions League."

Perspectief

Hij vindt het niet het verhaal van de campagne van PSV. "Nee, ik zie zeker perspectief. We hebben tegen Atletico ook goede dingen laten zien en daar moeten we verder op gaan bouwen. Dat we het kunnen is na de rust gebleken. Met een beetje meer geluk hadden we een gelijkspel gehaald. Dat was zeker mogelijk geweest."

De aanvoerder: "Vooraf weet je dat je in wedstrijden op dit niveau maar een paar kansen krijgt. Wie dan in het begin al twee treffers min of meer weggeeft maakt het voor zich zelf wel heel moeilijk. Toch hebben we er nog goed op gereageerd en zijn we teruggekomen in de wedstrijd. Helaas is de beloning daarvoor uitgebleven. Het is steeds net niet voor PSV."

Leeg stadion

Wat rest is de herinnering aan een wedstrijd in een leeg Vicente Calderon. Vanwege een straf van de UEFA mocht geen toeschouwer naar binnen. Koevermans had aanvankelijk nog wel zijn ouders uitgenodigd om eens te komen kijken bij Atletico-uit. Simons: "Geef mij maar een vol stadion. Ook in uitwedstrijden, zelfs met 30.000 Spanjaarden. Daar doe je het voor. Dit was niks."