MUNCHEN - Het pokerspel rond aanvaller Roy Makaay wasdinsdagavond nog niet afgelopen. Bayern München, de nieuwe club vande Europese topscorer, moest na een wachttijd van ruim drie uur depresentatie van de 28-jarige spits knarsetandend uitstellen.

De schriftelijke goedkeuring van de transfer door Deportivo laCoruna, de oude club van Makaay, was in München nog niet binnen. Dekennismaking met de Duitse en buitenlandse media werd daarom naarwoensdag verschoven.

Een woordvoerder van Bayern München sprak geruchten tegen dat erproblemen zijn ontstaan bij de medische keuring die de Nederlanderdinsdag onderging. "Het gaat puur om een formele zaak", aldus dezegsman.

"Het mondelinge akkoord dat we maandag met Deportivo hebbenbereikt, is door ons via de fax naar Spanje gestuurd. Daarop hebbenwe helaas nog geen antwoord ontvangen. We rekenen er niettemin opdat de transfer gewoon doorgaat."

Duurste aankoop

Na langdurige onderhandelingen werden beide clubs het maandageindelijk eens over de transfersom voor Makaay, die nog eencontract voor twee jaar had bij Deportivo. Volgens de Duitsemanager Uli Hoeness betaalt Bayern het recordbedrag van 17,7miljoen euro voor de ex-speler van Vitesse. Makaay is daarmee na deBraziliaan Amoroso, die in 2001 voor 25,6 miljoen euro doorBorussia Dortmund werd aangetrokken, de duurste aankoop in deBundesliga.

Door de hoge transfersom en zijn prachtige seizoen bijDeportivo, met 29 competitietreffers, is het verwachtingspatroonrond Makaay zeer hoog bij Bayern. "We verwachten maar één ding vanhem: doelpunten", stelde Hoeness simpel vast. Preses Beckenbauer:"Een speler van zijn kaliber is niet alleen een verrijking voorBayern, maar zeker ook voor de hele Bundesliga."

Der Kaiser besloot zich dinsdag na ampel beraad in november tochweer herkiesbaar te stellen voor het voorzitterschap. "Ik heb melaten overhalen om nog eens drie jaar door te gaan", zei hij.

Vrees

Beckenbauer sprak de laatste tijd meer dan eens de vrees uit dathij zijn functie bij de club misschien niet zou kunnen combinerenmet het voorzitterschap van het organisatiecomité van hetwereldkampioenschap voetbal in 2006 in Duitsland.

Beckenbauer heeft de transfer van Makaay bij het management vanBayern persoonlijk doorgedrukt. "Een miljoen meer of minder zal mebij deze bedragen worst wezen", liet hij weten. "Maar het is welfinanciële waaghalzerij."