ROTTERDAM - Tennisster Michaëlla Krajicek neemt niet deel aan de Tennis Masters. Dat meldt ze woensdag op haar fansite. Krajicek, die hersteld is van een knieblessure, vindt het toernooi in Rotterdam (8-14 december) niet passen in haar programma.

Krajicek miste door een pols- en een knieblessure een groot deel van het afgelopen seizoen. Ze duikelde op de wereldranglijst van de 33e naar de 220e plaats.

"Ik heb het gevoel dat ik goede rust en harde training nodig heb voor een positief 2009", verklaarde ze.

Haar laatste optreden was vorige week in het ITF-toernooi van Odense waarin ze de tweede ronde bereikte. Vorig jaar nam ze nog wel deel aan de Masters. Met een brace, vanwege opspelende polsklachten, verloor ze toen de finale van Renee Reinhard.

Haase

Bij de mannen ontbreekt Robin Haase. De nationale nummer één herstelt nog van een knieblessure. Jesse Huta Galung is daardoor de tennisser met de hoogste ranking.

Ook Matwé Middelkoop en Thiemo de Bakker zijn actief in Rotterdam. Bij de vrouwen voert Arantxa Rus het veld van dertien speelsters aan. De organisatie deelt zowel bij de mannen als de vrouwen nog drie wildcards uit.