AMSTERDAM - Formule 1-baas Bernie Ecclestone verwacht dat met ingang van volgend seizoen al wordt gewerkt met een nieuw puntensysteem.

De Brit denkt dat zijn vorige week gelanceerde plan om in het vervolg niet meer met punten maar met medailles te gaan werken volgende maand door de autosportfederatie FIA wordt aangenomen.

In het huidige systeem krijgen bij elke race de eerste acht coureurs punten, maar Ecclestone wil dat er in de toekomst alleen een gouden, zilveren en bronzen medaille wordt uitgereikt.

Degene die aan het eind van de rit de meeste races heeft gewonnen, wordt automatisch wereldkampioen.

"Het gaat er absoluut van komen, alle teams zijn positief. Het mag gewoon niet zo zijn dat je kampioen kan worden zonder een race te winnen."

Massa

Met het door Ecclestone voorgestelde 'medaillesysteem' zou dit seizoen niet Lewis Hamilton maar Felipe Massa wereldkampioen zijn geworden.

De vraag of het niet onrechtvaardig is dat iemand die in elke race als tweede eindigt het moet afleggen tegen iemand die één wedstrijd wint, wuift Ecclestone weg. "Dan moet je het jaar daarna gewoon nog beter je best doen."