AMSTERDAM - Trond Sollied hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken om zijn positie als trainer van sc Heerenveen. "We gaan echt geen gekke dingen doen", aldus algemeen directeur Yme Kuiper woensdag in AD Sportwereld.

"Tegen PSV zit Trond zaterdag gewoon op de bank." Geruchten over een mogelijk ontslag verwees hij naar het rijk der fabelen.

Afgelopen zondag verloor Heerenveen met 6-0 van FC Twente en zakte de ploeg naar de negende plaats in de Eredivisie. De directie en de technische staf spraken dinsdag wel met elkaar. "Gewoon regulier overleg", vervolgde Kuiper. "Dat hebben we elke week, niets bijzonders. Er is bij ons geen sprake van paniek."

Signaal

Ook Sollied wist van niks. "Ik heb niets gehoord van de directie", aldus de Noor. "Wij spreken elkaar elke week. Daarbij heb ik nog nooit het signaal opgevangen dat de club ontevreden is."

Foppe de Haan werd genoemd als mogelijke opvolger van Sollied. "Ik weet van niets", aldus de voormalig trainer van Heerenveen dinsdag in de Leeuwarder Courant. "Zulke geruchten passen ook helemaal niet bij Heerenveen."