MADRID - Met de wedstrijd Atletico Madrid-PSV in de Champions League zonder publiek wordt ook het voetbal gestraft. Dat zei dinsdag na aankomst in Spanje Huub Stevens, coach van het elftal uit Eindhoven.

Een waardeoordeel over de sanctie van de UEFA, na eerdere ongeregeldheden, wilde hij niet geven. "Ik weet niet precies wat er is gebeurd. Maar deze sport spelen we voor de mensen. Als die er niet zijn, is het niet zoals het hoort."

De Limburger stond met name stil bij zijn eigen fans. "Die zijn hierdoor zeker gedupeerd. Terwijl ze er volledig buiten staan. Het is heel jammer. We zullen ze missen. Aan de andere kant geldt dat natuurlijk ook voor onze tegenstander."

Misschien, zei Stevens, is het lege Estadio Vicente Calderon wel een klein voordeel voor Nederland. "Wij moeten het stellen zonder achthonderd meegekomen supporters. Bij Atletico ontbreekt de steun van 40.000 man."

Tactiek

Stevens wilde nog niet zeggen hoe zijn elftal Atletico Madrid gaat bestrijden. "Wacht nu eens een keer rustig af", sprak hij zijn gehoor toe.

Tegen Heracles Almelo waren de Eindhovenaren zaterdag succesvol met twee (Danko Lazovic, Danny Koevermans) spitsen. Het werd 4-0. Stevens ziet het systeem iets anders.

"We hadden zaterdag een elftal met vier aanvallend ingestelde spelers. Ik reken ook Dzsudzsak en Ibrahim Afellay daartoe. We zullen kijken hoe we het tegen Atletico gaan doen. Dit is uiteraard een andere wedstrijd."

Marcellis

Stevens mist in Madrid nog drie spelers, Dirk Marcellis, Jan Kromkamp en Nordin Amrabat. Vooral het herstel van Marcellis verloopt voorspoedig. Mogelijk maakt hij zaterdag tegen Heerenveen deel uit van de selectie van de Brabanders.

In de groepsfase van de Champions League strijdt PSV in principe om de derde plaats, die recht geeft om te 'overwinteren' in de UEFA Cup.

Olympique Marseille is daarvoor de andere kandidaat. De club uit Frankrijk, in punten gelijk met PSV maar met een beter onderling resultaat, speelt woensdag tegen Liverpool.

PSV verloor eerder op eigen veld met ruime cijfers van Atletico. "Toch heb ik toen ook positieve dingen gezien", zei Stevens. "Daar moeten we nu een vervolg aan gaan geven."