ROTTERDAM - Raemon Sluiter heeft besloten weer te gaan tennissen. De 30-jarige Rotterdammer maakt in 2009 zijn rentree in het internationale circuit.

Hij heeft zijn zakelijke samenwerking met John van Lottum in goed onderling overleg beëindigd. Sluiter zal zijn beweegredenen woensdag op een persconferentie toelichten.

Sluiter werd in 1996 proftennisser. In 2001 maakte hij naam toen hij bij zijn Davis Cup-debuut in de openingspartij won van Juan Carlos Ferrero. In datzelfde jaar bereikte hij bij zijn debuut op Wimbledon de derde ronde. Verder dan dat reikte hij nooit in een van de grandslamtoernooien.

Sluiter won verschillende challengertoernooien in zijn carrière, waaronder Scheveningen. Hij slaagde er echter nooit in een ATP-toernooi te winnen.

Llodra

Sluiter speelde zijn laatste wedstrijd op 19 februari van dit jaar, tijdens de eerste ronde van het ATP-toernooi. Hij verloor deze wedstrijd van de Fransman Michaël Llodra.

Sluiter was de afgelopen maanden op freelancebasis actief als coach van Thiemo de Bakker. Die samenwerking werd vorige week beëindigd. Volgens het grillige tennistalent omdat Sluiter vond dat De Bakker een fulltime coach nodig had om verder te komen.

Als voornaamste reden om te stoppen voerde Sluiter destijds aan dat hij het leven als topsporter niet meer kon opbrengen in de wetenschap dat hij zijn hoogste ranking ooit (46e in 2003) nooit meer zou halen.