EINDHOVEN - Enkele honderden fans van PSV zijn dinsdag vertrokken naar Madrid, waar hun club woensdag in de Champions League tegen Atletico speelt. De fans mogen echter de wedstrijd niet bijwonen.

De UEFA heeft wegens eerdere ongeregeldheden Atletico veroordeeld tot het spelen zonder publiek. "Ik denk dat de mensen er een vakantietrip van maken. Gelijk hebben ze", zei dinsdag Jan Reker, algemeen directeur van PSV.

Voor de maatregelen van de UEFA bekend werden hadden al vijfhonderd Eindhovenaren een kaartje voor de ontmoeting gekocht. Zij hebben hun geld van PSV teruggekregen. Gemaakte hotelreserveringen en geboekte vluchten konden echter niet worden geannuleerd.

Traceren

Hoeveel Brabanders de komende dagen in het centrum van de Spaanse hoofdstad zijn konden afgevaardigden van de Eindhovense politie niet zeggen. Bekend is hoeveel supporters een ticket hadden gekocht, maar een aantal had ook reizen geboekt zonder vooraf al een kaartje te kopen. Die zijn moeilijker te traceren.

Speciale plaatsen voor de fans om gezamenlijk de wedstrijd via een scherm te volgen zijn er niet. Wel is de training van dinsdagavond door PSV opengesteld. Voor de Eindhovenaren is het de laatste uitwedstrijd in de groepsfase. De eerste twee, bij Liverpool en Marseille, gingen verloren.