AMSTERDAM - Foppe de Haan keert mogelijk terug op de bank van zijn grote liefde SC Heerenveen. De leiding van de Friese club overweegt de huidige trainer Trond Sollied te ontslaan, en De Haan voor de rest van het seizoen als interim-trainer aan te stellen.

Voetbal International meldt maandag dat de clubleiding zeer ontevreden is over de resultaten onder Sollied, met de 6-0 oorwassing tegen FC Twente van afgelopen zondag als voorlopig dieptepunt. Uiterlijk woensdag besluit de club of de Noorse oefenmeester het veld moet ruimen.

Sollied volgde afgelopen zomer Gertjan Verbeek op bij de club uit het noorden van het land. De forse nederlaag tegen Twente was een evenaring van het negatieve clubrecord uit 1993, toen met dezelfde cijfers werd verloren van NAC.

Als de Noor wordt ontslagen zal De Haan het seizoen als interim-trainer afmaken. De Fries was eerder al van 1985 tot en met 2004 actief voor de club als hoofdtrainer. Na zijn vertrek bij Heerenveen begon De Haan bij de KNVB. Met Jong Oranje won hij twee keer het EK.