DEN BOSCH - Robert Gesink is maandagavond in Den Bosch uitgeroepen tot wielrenner van het jaar. De 22-jarige renner van Rabobank kreeg de voorkeur boven Lars Boom en Steven de Jongh, de andere twee genomineerden.

Gesink ontving de bijbehorende Gerrit Schulte Trofee. Lezers van Wieler Magazine en oud-wielerprofs, verenigd in de Club 48, zijn verantwoordelijk voor de keuze.

Bij de vrouwen ging de Keetie van Oosten-Hage Trofee voor het derde jaar op rij naar Marianne Vos. Tot talent van het jaar werd Coen Vermeltfoort gekozen. Hij ontving de Gerrie Knetemann Trofee.

Talent

Gesink werd vorig jaar nog gekozen tot talent van het jaar. De 22-jarige Achterhoeker zette in 2008 opnieuw een belangrijke stap in zijn loopbaan.

Zo werd hij zevende in het eindklassement van de Ronde van Spanje en tiende in zowel de olympische wegrit als tijdrit. Bovendien won hij een etappe in de Ronde van Californië en droeg hij de leiderstrui in Parijs-Nice.

Vos

Vos werd olympisch- en wereldkampioene op de baan (puntenkoers) en tweede bij de WK's veldrijden en op de weg. Suzanne de Goede en Willy Kanis waren de andere genomineerde rensters. Vermeltfoort werd verkozen boven Dennis van Winden en Wout Poels.