AMSTERDAM - Theo Bos zet zijn wielercarrière voort op de weg. De 25-jarige wereldkampioen op de baan blijft bij zijn huidige werkgever Rabobank.

Komend seizoen rijdt hij voor het continentale team, dat onder leiding staat van Nico Verhoeven. Deze sprak van een uitdaging die absoluut de moeite waard is. De profformatie Cervélo had ook belangstelling voor Bos als wegrenner.

Bos begint officieel op 1 januari aan zijn nieuwe avontuur. De keus voor zijn huidige baas maakte de vijfvoudig wereldkampioen (sprint, keirin, kilometer tijdrit) zeer bewust.

"Ik sla een nieuwe weg in, in mijn leven en vooral qua fietsen. De goede begeleiding, door onder anderen ploegleiders en trainers, heeft me doen besluiten deze mogelijkheid met beide handen aan te pakken", liet Bos maandag weten.

De deur voor de baansport is overigens niet definitief dicht. De Olympische Spelen van 2012 in Londen heeft Bos niet meteen uit zijn hoofd gezet. "Volgens mij moet ik het ene niet laten om het andere te doen. Deze kans komt voor mij op het goede moment."