AMSTERDAM - Panathinaikos-trainer Henk ten Cate verwacht dat zijn team woensdag in het Champions League-duel tegen Internazionale minimaal een punt haalt.

"We moeten er met zijn allen in geloven dat dit mogelijk is en van daaruit verder denken. Ik heb vertrouwen in een goede prestatie. Als we goed georganiseerd spelen, kunnen we elk team verrassen", zegt de voormalig trainer van Ajax maandag in een interview op www.uefa.com.

De Griekse ploeg staat na vier duels in de Champions League in groep B derde met vier punten, achter het Cypriotische Anorthosis (vijf punten) en koploper Internazionale (acht punten).

Werder Bremen

Begin deze maand was Panathinaikos op bezoek bij de huidige nummer vier Werder Bremen met 3-0 te sterk. Als die teamprestatie kan worden herhaald, kan Inter het volgens Ten Cate zwaar krijgen. "In het duel met Bremen speelden we geweldig voetbal. Tegen Inter kan in negentig minuten van alles gebeuren. We hebben respect voor ze, maar zijn zeker niet bang."

De laatste wedstrijd van Panathinaikos in de groepsfase van de Champions League is tegen Anorthosis, dat woensdag thuis tegen Bremen speelt. Het duel valt op de verjaardag van Ten Cate, 9 december.

De Nederlander hoopt op een mooi verjaardagscadeau. "Het zou geweldig zijn als we ons dan weten te plaatsen voor de knock-outfase. Ik hoop dat het team iets voor mij kan doen, maar we zullen zien hoe het loopt."

Griekse competitie

Ondertussen hoopt Ten Cate dat zijn ploeg in de Griekse competitie een gooi kan doen naar het kampioenschap. Panathinaikos eindigde vorig jaar als derde en staat op dit moment vierde op zeven punten van koploper Olympiakos.

"We spelen het beste voetbal, dus ik ben ervan overtuigd dat we kunnen winnen", zegt Ten Cate zelfverzekerd. "We zijn goed op weg, maar moeten nog constanter worden. Het gaat de goede kant op."