AMSTERDAM - Dave van den Bergh is er zondag niet in geslaagd met zijn ploeg New York Red Bulls de titel in de Verenigde Staten te bemachtigen. In de finale van de Major League Soccer gingen de Red Bulls met 3-1 onderuit tegen Columbia Crew.

Van den Bergh, ex-FC Utrecht, speelde de hele wedstrijd mee. Het was voor het eerst in de geschiedenis van Crew dat het de landstitel veroverde.

Het duel werd door Crew na iets meer dan een halfuur op aangeven van de Argentijn Guillermo Barros Schelotto opengebroken door Alejandro Moreno. Vlak na de rust maakte John Wolyniec gelijk, maar twee minuten na deze treffer was het Chad Marshall die, wederom op aangeven van Schelotto, de 2-1 maakte.

Acht minuten voor tijd besliste Crew het duel definitief toen Frankie Hejduk een derde treffer maakte. En de assist kwam weer van Schelotto.

Beste voetballer

De Argentijn was in het reguliere seizoen, waarin Crew van alle veertien clubs in de competitie de meeste punten verzamelde, al verkozen tot beste voetballer van de MLS. Hij kreeg ook na het finaleduel tegen de Red Bulls het predicaat man of the match opgespeld.

De 32-jarige Van den Bergh was bezig aan zijn tweede jaar bij de club uit New York en kende een goed seizoen. In 27 duels kwam hij tot acht goals, een aantal waar hij in zijn veertienjarige loopbaan nog niet eerder aan was gekomen.