LA CORUNA - Roy Makaay verhuist van Deportivo la Coruna naar Bayern München. Met de transfer zou een bedrag van 16 tot 18 miljoen euro gemoeid zijn.

Clubmanager Hoeness maakte zaterdag al bekend dat de veelvoudig Duitse landskampioen met Makaay tot overeenstemming was gekomen over een 4-jarig contract. Makaay vliegt dinsdag met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen naar Duitsland om de onderhandelingen over de verbintenis definitief af te ronden. De Nederlandse international zal dan ook medisch worden gekeurd.

Definitief rond

"Het belangrijkste is dat de clubs er nu uit zijn", stelde Jansen. "We gaan ervan uit dat de zaak morgen definitief wordt afgerond."

Bayern en Deportivo la Coruna waren al geruime tijd met elkaar over de transfer in de slag. De Spaanse club hield aanvankelijk vast aan een transfersom van 21 miljoen euro. Bayern wilde eerst niet meer dan 15 miljoen betalen. Bayern had Deportivo inmiddels wel een ultimatum gesteld. Indien de voormalige spits van Vitesse deze maand zou worden ingezet in de derde voorronde van de Champions League (CL), zou de overgang van de baan zijn. Bayern zou dan dit jaar geen beroep meer kunnen doen op Makaay in de CL.

Rare situatie

Makaay was zeer opgelucht na het verlossende telefoontje van Jansen. "Het is toch een rare situatie waar ik de afgelopen weken in heb gezeten", zei Makaay tegen de NOS-radio. "Ik kon alleen maar trainen en geen wedstrijden spelen. Dat is voor geen enkele speler leuk."

De aanvaller hield al die tijd wel het vertrouwen dat de clubs er uit zouden komen. "Ze waren al zolang aan het praten. Bovendien mocht ik geen oefenwedstrijden spelen. Dat doen ze ook niet voor niks. Het heeft lang geduurd, maar Bayern is wel steeds achter me blijven staan. Ik zie ernaar uit voor een van de grootste clubs van Duitsland en qua historie van de wereld te gaan spelen. Ze hebben ambities genoeg. Ik zou met de club graag de Champions League willen winnen."

Makaay had bij Deportivo nog een doorlopend contract voor twee seizoenen. Hij kwam in de zomer van 1999 over van Tenerife. Afgelopen seizoen maakte hij in de Spaanse competitie 29 doelpunten.