MADRID - Of het de baan van Bernd Schuster zal redden is nog de vraag, maar Real Madrid heeft in de Primera Division de achtervolging op eeuwige rivaal FC Barcelona wel degelijk ingezet. Nu nog goed voetbal.

Wesley Sneijder hielp de titelverdediger aan het hoognodige succesje. De Nederlandse international scoorde tegen het zeer bescheiden Recreativo Huelva als enige: 1-0. Koploper Barça kwam in Camp Nou tegen Getafe niet verder dan 1-1. De voorsprong op de Koninklijke uit de hoofdstad is nu nog maar drie punten.

Het lot van de Duitse trainer Schuster hing grotendeels af van het resultaat tegen het onderaan bungelende Recreativo. Dat was positief, maar het spel en de productiviteit waren pover. Sneijder scoorde zes minuten voor rust.

Inzetbaar

Behalve hij mocht ook Royston Drenthe beginnen. Rafael van der Vaart loste halverwege de tweede helft de lichtgeblesseerde Sneijder af. Deze verrekte een spier, maar zal bij de komende Champions League-wedstrijd tegen BATE waarschijnlijk toch inzetbaar zijn.

Barcelona liet voor eigen publiek twee dure punten liggen. Daarmee kwam een einde aan een reeks van negen competitieoverwinningen. Het had nog erger kunnen zijn. Manu del Moral opende namens Getafe de score na een minuut of twintig.

Slotoffensief

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok maakte de Malinees Seydou Keita pas gelijk. Het slotoffensief kende geen succes. Barça miste Lionel Messi (dijbeenblessure), Thierry Henry viel pas na een uur in.

Het hooggeklasseerde Villarreal verloor thuis met liefst 0-3 van Valladolid en werd gepasseerd door Real Madrid. De treffers waren van Jonathan Sesma (2) en Pedro Leon, alle in de eerste drie kwartier gemaakt. Haris Medunjanin mocht bij de bezoekers alleen de laatste minuut meedoen.

De topper Sevilla - Valencia eindigde zoals die was begonnen: 0-0. Daar schoten de nummers vier en vijf van de ranglijst beide niets mee op.