MAR DEL PLATA - Het Spaanse tennisteam heeft voor de derde keer de Daviscup veroverd. In Mar del Plata verloor het thuisspelende Argentinië de finale met 3-1. Fernando Verdasco bracht zondag het winnende punt binnen.

De Spanjaard won na bijna vier uur in een meeslepende vijfsetter van José Acasuso: 6-3 6-7 4-6 6-3 6-1.

Spanje won de Daviscup ook in 2000 en 2004. Argentinië bleef voor de derde keer na een finale met lege handen.

Thuisvoordeel

In 2006 was Rusland beter en in 1981 de Verenigde Staten. De Argentijnen gokten dit keer op het thuisvoordeel, maar op het hardcourt van Mar del Plata bleek Spanje ook zonder wereldranglijstaanvoerder Rafael Nadal te sterk.

David Nalbandian bracht Argentinië vrijdag nog op voorsprong door David Ferrer te verslaan. Feliciano Lopez trok vervolgens de stand gelijk met winst op Juan Martin del Potro. In het dubbelspel op zaterdag zette het koppel Verdasco/Lopez Spanje op 2-1 door Nalbandian/Agustin Calleri opzij te zetten.

Strijd

Verdasco verving in het vierde duel de tegenvallende kopman Ferrer en Acasuso speelde in plaats van de geblesseerde Del Potro. De strijd ging drie sets vrijwel gelijk op.

Daarna kreeg Verdasco het betere van het spel, waarbij hij vooral leunde op een sterke eerste service. Bovendien ging Acasuso meer fouten maken.

Spanje wint Davis Cup