MOSKOU - Claudia Pechstein heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou na de 5 kilometer ook de 1500 meter gewonnen. De Duitse schaatsster deed 1.55,96 over haar race.

De Canadese Christine Nesbitt (1.56,40) eindigde als tweede, voor haar landgenote Kristina Groves (1.56,76).

Jorien Voorhuis was de beste Nederlandse. Ze werd vijfde in 1.57,40. Laurine van Riessen zette de zesde eindtijd neer, Diane Valkenburg de zevende. Elma de Vries en Marrit Leenstra moesten zich tevreden stellen met respectievelijk de elfde en dertiende plaats.

Voor de 36-jarige Pechstein kwamen de twee zeges als een verrassing, vooral die van zondag. "De 1500 meter is niet mijn favoriete afstand. Ik heb me geconcentreerd op het rijden van vier vlakke ronden", zei ze.

Wereldrecord

Pechstein bleef zaterdag op de vijf kilometer slechts ruim vier seconden verwijderd van het wereldrecord. Sinds ze meetraint bij de Noorse ploeg, die onder leiding staat van Peter Mueller, heeft Pechstein de stijgende lijn weer te pakken.

"Op mijn leeftijd moet je niet meer zoveel nieuwe dingen uitproberen en gewoon doen waar je goed in bent. Het is mijn droom om bij de Olympische Spelen nog een medaille te winnen."