AMSTERDAM - Marco van Basten twijfelde afgelopen week nog of het verstandig was Miralem Sulejmani vanaf de start te gebruiken in de topper tegen AZ, maar lijkt nu toch een basisplaats voor de Serviër te hebben gereserveerd.

De oefenmeester van Ajax kan pas sinds een week weer beschikken over de talentvolle aanvaller. In het treffen met PSV werd de van een hamstringblessure herstelde Sulejmani diep in de tweede helft ingezet. Zijn inbreng kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Amsterdammers.

Opvallend genoeg maakt Dennis Rommedahl, vorige week nog basisspeler, deze week geen deel uit van de Ajax-selectie. Samen met Siem de Jong werd hij door Van Basten thuisgelaten.

Feyenoord

Feyenoord-coach Gertjan Verbeek mist zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zijn defensieve leider Kevin Hofland. De centrale verdediger haakte op de laatste training af met een enkelblessure.

Ook Denny Landzaat lijkt zijn rentree te moeten gaan uitstellen. De routinier zou na een langdurig herstel terugkeren in de selectie. Bij Feyenoord keren Fer, Bruins, Lucius en Slory wel terug bij het eerste elftal.

ZIE OOK:

Echte topper in Alkmaar
AZ weert Ajax sjaal
‘Ajax staat voor arrogantie’
Bemoedigende cijfers voor Feyenoord
Weer terugslag voor Landzaat