BREDA - Koploper NAC heeft zaterdag twee punten verspeeld in de eredivsie. De ploeg uit Breda kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen NEC.

De bezoekers uit Nijmegen kwamen in de 27e minuut op voorsprong door een doelpunt van Lasse Schöne. Edwin de Graaf maakte in de 58e minuut gelijk.

PSV

PSV heeft zaterdagavond flink uitgehaald tegen Heracles Almelo. In Eindhoven werd het 4-0 voor de thuisclub.

Voor de formatie van coach Huub Stevens was het de eerste zege na vier nederlagen. Recentelijk verloor PSV van NEC, Olympique Marseille, AZ en Ajax.

Halverwege was het al 4-0. De treffers kwamen op naam van Rodriguez, Ibrahim Afellay, Danko Lazovic en Balàzs Dzsudzsak.

FC Twente

FC Twente heeft SC Heerenveen zaterdag verpletterd. De thuisploeg won met 6-0, na een 4-0-ruststand.

Met drie treffers was Blaise N'Kufo de grote man bij Twente. Kenneth Perez trof ook twee keer doel. Heerenveen kwam in 90 minuten niet in de buurt van het Twentse doel en mocht blij zijn dat de nederlaag niet hoger uitviel. In de slotminuut kreeg Mika Vayrynen (Heerenveen) nog zijn tweede gele kaart, dus rood.

De Graafschap

De Graafschap heeft zaterdagavond ver in blessuretijd tegen Sparta een voorsprong van 3-2 verspeeld. Ruud Knol zorgde uit een vrije trap voor de 3-3 en een onverwacht punt voor Sparta.

Voor De Graafschap scoorden in Doetinchem Stephan Keller (2) en Jordy Buijs, voor Sparta Charles Dissels en Arne Slot. Joost Volder van de thuisploeg moest er in de 47e minuut uit na een rode kaart.

Eredivisie zaterdag