LONDEN - Arsenal raakt verder achterop in de Engelse competitie. De ploeg van Arsène Wenger ging zaterdag in de uitwedstrijd bij Manchester City hard onderuit: 0-3.

De schade van de nederlaag bleef beperkt, want de top drie Chelsea, Liverpool en Manchester United haalde slechts een punt door 0-0 te spelen. Arsenal kijkt na de nederlaag tegen een achterstand van tien punten aan op koploper Chelsea (0-0 tegen Newcastle United) en nummer twee Liverpool (0-0 tegen Fulham). Manchester United (0-0 bij Aston Villa) heeft acht punten minder dan de twee leiders maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Arsenal

Arsenal kende een roerige aanloop naar het duel met Manchester City. De ploeg verloor vorige week thuis van Aston Villa, daarna kwam de Franse verdediger William Gallas met allerlei kritiek op zijn ploeggenoten. Wenger liet Gallas zaterdag om disciplinaire redenen thuis.

Op slag van rust kwam de steenrijke thuisclub op 1-0. Stephen Ireland strafte een fout van Arsenal af. De Braziliaanse spits Robinho zorgde al snel in de tweede helft voor 2-0, waarna invaller Daniel Sturridge in de slotminuut nog een strafschop benutte.

Chelsea verzuimde op Stamford Bridge afstand te nemen van Newcastle United. De thuisclub verprutste veel kansen: 0-0. Joe Cole vond voor Chelsea wel het net, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Liverpool

Ook Liverpool had een matige middag tegen Fulham. Zonder regisseur Steven Gerrard bleek de ploeg weinig stootkracht te hebben. De Spanjaard Fernando Torres was weliswaar terug in het basiselftal, maar kon ook geen gaten vinden. Dirk Kuijt werd in de slotfase naar de kant gehaald, Ryan Babel kwam in de 78e minuut als invaller in het veld.

Manchester United had 's avonds een aardige kans het gat met de leiders voor een deel te dichten. Aan het duel met nummer vijf Aston Villa hield de landskampioen echter maar een punt over.

Ronaldo

Erger misschien was de aftocht van het Portugese troetelkind Cristiano Ronaldo, die geblesseerd het veld verliet en zich kwaad maakte over het vervelende gedrag van de Villa-fans. Wayne Rooney mist de mooiste kans voor United.

West Bromwich Albion verloor opnieuw. De hekkensluiter, met Gianni Zuiverloon in de basis en Ryan Donk de hele wedstrijd op de bank, was te zwak voor Stoke City: 1-0. Mamady Sidibe was de matchwinnaar. Het was de negende nederlaag voor West Bromwinch in veertien duels.

Engels voetbal