VOLENDAM - Volendam heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Roda JC met 3-1 gewonnen.

Voor interim-trainer Martin Koopman was het de laatste klus als eindverantwoordelijke, hij maakt in Kerkrade met ingang van maandag plaats voor Harm van Veldhoven.

In Volendam vergisten de bezoekers zich in het opportunisme van de thuisploeg die nu al vier wedstrijden op het eigen kunstgras ongeslagen is.

Overwinningen

Na het eerste punt tegen Willem II volgden overwinningen op De Graafschap, Ajax (beker) en nu Roda JC.

Op de ranglijst kwamen de Noord-Hollanders op gelijke hoogte met De Graafschap dat zaterdag nog voor de twaalfde competitieronde op eigen veld tegen Sparta speelt.

Meevaller

Vrijdag had Volendam de meevaller van een snelle voorsprong, Paul de Lange kopte na zes minuten raak uit een vrije trap van Bernard Hofstede.

Tien minuten later kreeg Andres Oper alle ruimte om een fraaie pass van Oranje B-international Marcel Meeuwis tot gelijkmaker te promoveren.

Oper

Oper kreeg pas kort voor de wedstrijd te horen dat hij mocht spelen, de Est verving Sekou Cissé die met een knieblessure van de interland Israël - Ivoorkust was teruggekeerd en in een sneeuwbui tijdens de warming-up afhaakte.

Roda JC bepaalde het spel, Volendam trok zich ver op de eigen helft terug. Toch ging de thuisploeg rusten met een voorsprong, de ruimte voor counters was groot.

Tuyp

Yannick de Wit rondde een vloeiende aanval af, waar kort tevoren Jack Tuyp nog het doel van Bram Castro net had gemist. Ook na de rust was Volendam er snel bij om te scoren, ditmaal verraste Hofstede doelman Castro na zeven minuten spelen met een hard schot (3-1).

Roda JC zocht daarna met de moed der wanhoop de aanval, kreeg met Harrie Gommans een extra spits, maar miste daarbij overleg en overtuiging.

Volendam - Roda JC