WOLVERHAMPTON - Raymond van Barneveld is in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton uitgeschakeld.

De Hagenaar, die in de knock-outfase de top acht bereikte ten koste van de Amerikanen Gary Mawson en Darin Young, kon vrijdagavond tegen de Engelsman Terry Jenkins de beslissende pijl niet gooien. Dubbel acht werd gevraagd én gemist.

Jenkins ontsnapte vervolgens in de best-of-19: 9-10. Het duel ging tot 6-6 gelijk op. Een tussensprintje, dank zij enkele goede finishes, bracht 'Barney' op de drempel van de halve eindstrijd in dit lucratieve PDC-toernooi met een eerste prijs van 120.000 euro. Hij kwam met 9-7 voor, maar ging alsnog onderuit.

Phil Taylor

De favoriete Engelsman Phil Taylor ontsnapte aan een vroegtijdig vertrek. Hij kwam tegen de Australiër Simon Whitlock met 1-5 achter, maar redde zich uiteindelijk in briljante stijl: 10-7.

"Simon kan erg goed met druk omgaan", prees Taylor zijn opponent van 'down under'. "In de eerste helft van de partij kwam ik er niet aan te pas. Op 5-1 was ik dood en begraven. Als hij zo was doorgegaan was ik er met 10-1 uitgevlogen. Maar toen hij een paar dubbels miste, kon ik aanklampen en alsnog bijna perfect gaan gooien."

Taylor treedt zaterdag in de halve eindstrijd aan tegen Mervyn King. Jenkins speelt tegen Gary Anderson.