MAR DEL PLATA - De finale van het toernooi om de Daviscup tussen Argentinië en Spanje is na de eerste dag in evenwicht: 1-1.

Feliciano Lopez trok de stand in Mar del Plata gelijk door in het tweede enkelspel Juan Martin del Potro in vier sets te verslaan: 4-6 7-6 (7-2) 7-6 (7-4) 6-3.

David Nalbandian won vrijdag in de openingspartij in Mar del Plata zonder veel moeite van David Ferrer. Hij had er slechts drie sets voor nodig: 6-3 6-2 6-3.

"Het was een geweldige partij", reageerde Nalbandian direct na afloop. "Beter kun je niet wensen. Zo snel winnen." De Argentijn had een uitstekende start.

Service

Hij brak de service van Ferrer al in de derde game en herhaalde dat in de zevende, met dank aan dubbele fout van de Spanjaard.

Ferrer, die moeite had met de snelle vloer in de Polideportivo Malvinas Arena, deed nog wel iets terug op de opslag van Nalbandian maar leverde die van hemzelf ook meteen weer in. Nalbandian had de eerste set na 53 minuten binnen. Op grond van het vertoonde spel was dat helemaal terecht.

Onmacht

Ferrer kwam de klap ook niet meer te boven. Illustrerend voor zijn onmacht was de vierde game in de tweede set. De Spanjaard kwam met 40-0 voor maar werd toch weer gebroken. Nalbandian, steunend op een uitstekende service, bleef veel beter tennissen en klaarde de klus binnen de twee uur.