AMSTERDAM - Dirk Marcellis en Jan Kromkamp missen zaterdagavond waarschijnlijk de thuiswedstrijd van PSV tegen Heracles Almelo. Beide verdedigers zijn nog niet helemaal hersteld van hun blessures.

Marcellis heeft last van de hamstring. Kromkamp kneusde vorige week tijdens de bekerwedstrijd tegen AZ zijn enkel.

Carlos Salcido meldde zich vrijdagochtend ook nog niet in Eindhoven. De Mexicaan strandde tijdens zijn terugkeer van een interland tegen Honduras op het vliegveld van Madrid. Nordin Amrabat is nog geblesseerd.

PSV keert zaterdag na vier verloren uitduels terug in het Philips-stadion. Volgens trainer Huub Stevens opent zijn ploeg de jacht op eerherstel. "We hebben iets goed te maken. We moeten ervoor zorgen dat we datgene wat we in huis hebben ook aan onze fans tonen. Ik verwacht altijd weer 100 procent instelling, dat ze alles zullen geven wat in hen zit. We zullen er alles aan doen om de neergaande spiraal naar boven te brengen."

Dembélé

Trainer Louis van Gaal van AZ moet het minimaal een maand zonder Moussa Dembélé stellen. De Belgische aanvaller onderging vrijdag in Antwerpen een kijkoperatie aan zijn rechterknie.

Tijdens de ingreep bleek dat het kapsel in het onderzochte gewricht voor irritatie zorgt. Dembélé moet voorlopig rust houden. Alleen dan zal zijn rechterknie genezen. De medische staf van AZ verwacht dat de Belg vier tot zes weken uitgeschakeld is. In het slechtste geval keert hij pas na de winterstop terug.

Feyenoord

Trainer Gertjan Verbeek kan zondag tijdens de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag een beroep doen op Andwélé Slory en Denny Landzaat. Beide spelers ontbraken de laatste maanden wegens een hamstringblessure, maar zijn nu weer fit.

Zowel Landzaat als Slory speelde maandag een helft met Jong Feyenoord tegen Jong Dordrecht. Ze doorstonden de test zonder problemen. Jon Dahl Tomasson is ook dicht bij een rentree. De Deen hervatte vrijdag de groepstraining. Het duel met ADO Den Haag komt nog te vroeg voor Tomasson, die de laatste weken last had van zijn bovenbeen.

Verbeek beslist pas zaterdag of hij tegen ADO Den Haag Georginio Wijnaldum inzet. De middenvelder raakte vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente geblesseerd aan de enkel. Hij meldde zich daarop af voor Nederland B. Leroy Fer is hersteld van een buikgriep.

Kuiphof

De wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag begint zondagmiddag met een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de overleden sportcommentator Herman Kuiphof. Na de stilte worden er in De Kuip fragmenten van de finale om de Europa Cup 1 tussen Feyenoord en Celtic afgespeeld.

Kuiphof versloeg het bewuste duel in 1970 voor de nationale televisie. De sportverslaggever werd 89 jaar.