LAUSANNE - De wedstrijd in de Champions League tussen Atletico Madrid en PSV wordt definitief achter gesloten deuren afgewerkt.

Het internationaal sporttribunaal (CAS) besloot donderdag de straf voor de Spanjaarden van twee thuisduels zonder publiek te reduceren tot één wedstrijd.

Voor de Eindhovenaren verandert dat niets aan de situatie. PSV is volgende week woensdag (26 november) de eerstvolgende tegenstander in de Champions League van Atletico Madrid. De ongeveer vijfhonderd fans van de landskampioen die al een toegangskaart en/of een vliegticket voor de uitwedstrijd in Madrid hebben gekocht, krijgen hun geld van PSV terug.

Ongeregeldheden

De tuchtcommissie van de UEFA bestrafte Atletico Madrid voor ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille, op 1 oktober.

De Spaanse club van oud-Ajacied John Heitinga moest drie thuisduels op minimaal 300 kilometer van het eigen stadion afwerken, waarvan één voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar. Atletico tekende met succes beroep aan, maar ook met de verminderde straf (twee duels zonder publiek waarvan één voorwaardelijk) ging de Spaanse clubleiding niet akkoord.

Boete

Het CAS haalde opnieuw iets van de straf af. Atletico moet nu één duel zonder publiek afwerken en een boete betalen van 75.000 euro. Volgens het sporttribunaal heeft Atletico verzuimd om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen rondom het duel met Marseille.

De boete is gehalveerd omdat volgens het CAS niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat de Atletico-fans zich racistisch hebben geuit richting spelers van de Franse ploeg.