HOCKENHEIM - Juan Pablo Montoya heeft zondag de Grote Prijsvan Duitsland voor formule-1-wagens gewonnen. De Colombiaan uit deWilliams-renstal bleef op Hockenheim de Schot David Coulthard(McLaren) en de Italiaan Jarno Trulli (Renault) voor.

In hetklassement voor het wereldkampioenschap rukte Montoya op naar detweede plaats met 65 punten, achter titelhouder Michael Schumacher(Ferrari) met 71 punten.

De Duitser viel voor eigen publiek vier ronden voor het eindeterug van plaats twee naar plaats zeven door bandenpech. Bij destart kwamen Kimi Raikkönen, Rubens Barrichello en Ralf Schumachermet elkaar in botsing. Voor hen was de race meteen voorbij. JosVerstappen viel halverwege de race uit door problemen met deversnellingsbak.

Schumachter bestraft

Ralf Schumacher is door de internationaleautosportfederatie FIA bestraft voor zijn aandeel in de crash bijde start. 'Schumi II' moet bij devolgende Grand Prix, eind augustus in Hongarije, tien startpositieslager starten dan voor welke hij zich kwalificeert.

Schumachers renstal Williams gaat beroep aantekenen tegen destraf. Het team en Schumacher zijn beiden van mening dat deautocoureur niet als enige schuld heeft aan de crash.