BRASILIA - Het Braziliaanse voetbalelftal heeft Portugal vernederd in een vriendschappelijke interland.

De Brazilianen wonnen woensdagavond (plaatselijke tijd) in Brasilia met 6-2 van het Europese topland.

Luiz Fabiano van het Spaanse Sevilla scoorde drie keer voor Brazilië. Maicon, Elano en Adriano maakten de andere doelpunten. Danny en Simao scoorden voor Portugal.

Mexico

Mexico heeft zich met veel geluk geplaatst voor de finale fase van de kwalificaties voor het wereldkampioenschap voetbal 2010.

De formatie van de Zweedse bondscoach Sven Goran Eriksson verloor woensdagavond (plaatselijke tijd) met 1-0 van Honduras, maar eindigde op doelsaldo toch als tweede in de groep en mag door naar de laatste zes in de Noord- en Midden-Amerikaanse zone (Concacaf).

Jamaica

Jamaica kwam door een zege van 3-0 op Canada op gelijke hoogte met Mexico in punten, maar had toch te weinig doelpunten gemaakt. Mexico, bijna altijd aanwezig op eindrondes van het WK, kon in San Pedro Sula tegen het nietige Honduras opnieuw niet verbloemen dat het uit vorm is.

Ricardo Osorio schoot in eigen doel, Gerardo Torrado en Carlos Vela werden vlak voor tijd met rood van het veld gestuurd.

Mexico en Honduras spelen samen met de Verenigde Staten, Trinidad & Tobago, Costa Rica en El Salvador om drie plaatsen op het WK 2010 in Zuid-Afrika.