ATHENE - Bondscoach Marcello Lippi heeft met Italië zijn ongeslagen status behouden. De wereldkampioen eindigde woensdagavond op 1-1 in de oefeninterland in Athene tegen Griekenland. Luca Toni scoorde namens Italië (1-1), Fanis Gekas opende de score voor de thuisploeg.

Lippi is met Italië al 31 wedstrijden zonder nederlaag. Dat deed hij in twee periodes. Van 2004 tot en met de wereldtitel in 2006 en vanaf zijn aanstelling na de zomer van dit jaar als vervanger van Roberto Donadoni.

Maradona

Diego Maradona is met een kleine zege begonnen aan zijn nieuwe loopbaan als bondscoach van Argentinië.

De voormalige voetbalkoning zag zijn ploeg in Glasgow met 1-0 winnen van Schotland, tegenstander van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiereeks. Maxi Rodriguez maakte in de achtste minuut het doelpunt in de oefeninterland.

De stervoetballer van weleer zag een geïnspireerd Argentinië en zag voldoende aanknopingspunten om verder te gaan. "Ik heb er voor gezorgd dat mijn spelers niet meer bang zijn om te verliezen. Dat zag je ook. Ze geven hun leven als ze in het lichtblauw en wit gestreepte shirt van Argentinië mogen spelen."

IJsland

IJsland, tegenstander van Nederland in de WK-kwalificatiereeks, heeft in een oefeninterland Malta met 1-0 verslagen. Heidar Helguson maakte op Malta in de 66e minuut het doelpunt voor de bezoekers. Oranje won vorige maand met 2-0 van IJsland.

Macedonië, een andere opponent van Nederland, verloor in Podgorica met 2-1 van Montenegro. Popov scoorde in de slotfase voor de ploeg die in september in Skopje met 1-2 verloor van Oranje.

Noorwegen

Ook Noorwegen, dat vorige maand in Oslo met 0-1 onderuit ging tegen Nederland, kwam niet tot winst. In Dnepropetrovsk verloor de Scandinavische ploeg met 1-0 van Oekraïne. Jevgeni Selesnjov scoorde uit een strafschop. John Arne Riise moest in de 49e minuut wegens een rode kaart naar de kant bij de Noren.

Hongarije

Erwin Koeman boekte met zijn Hongarije een knappe zege bij Noord-Ierland. Dankzij treffers van Sandor Torghelle en Zoltan Gera wonnen de Hongaren met 2-0.