AMSTERDAM - Engeland heeft ook zonder een aantal grote namen gewonnen van Duitsland. In Berlijn moest bondscoach Fabio Capello het doen zonder onder meer Steven Gerrard, Frank Lampard, Wayne Rooney en Rio Ferdinand, maar de ploeg won wel met 2-1.

Duitsland moest het stellen zonder Michael Ballack en Torsten Frings.

Het ontbreken van veel grote namen kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. De debuterende Gabriel Agbonlahor vormde samen met Jermain Defoe de aanval.

De Engelse spitsen waren gevaarlijker dan de Duitsers en creëerden ook de meeste mogelijkheden. Het was uiteindelijk een verdediger die de score opende. Halverwege de eerste helft scoorde Matthew Upson uit een corner.

De Duitsers misten hun aanvoerder Michael Ballack en kwamen er nauwelijks doorheen. Het publiek in Berlijn 'beloonde' de ploeg bij rust met een fluitconcert.

Ook na rust had Duitsland het moeilijk tegen het goed georganiseerde Engeland, maar zorgde een misverstand tussen Scott Carson en John Terry voor de gelijkmaker. Patrick Helmes profiteerde en tekende voor de 1-1. Vlak voor tijd maakte Terry zijn foutje goed door de winnende treffer binnen te koppen.