WAALWIJK - Kevin Hofland bevindt zich als speler van Feyenoord in een moeilijke positie. De verdediger wil zich graag bewijzen in het Nederlands B-elftal, maar de Rotterdammers staan hun spelers liever niet af aan het schaduwteam van Oranje.

Feyenoord onderzoekt nog of het verplicht is spelers af te staan aan het B-elftal.

"Ik wil heel graag voor het Nederlands elftal uitkomen, maar ik ben werknemer van Feyenoord. Ik sta in Rotterdam op de loonlijst en word door die club betaald. Als Feyenoord dus besluit om ons niet af te staan, dan accepteer ik dat, ook al zou dat in mijn nadeel zijn omdat ik dan niet meer voor Oranje B kan spelen", aldus Hofland na de nederlaag woensdag tegen Jong Zweden (0-3).

Kippenvel

De verdediger droeg vier jaar geleden voor de laatste keer een Oranje-shirt, in de debuutwedstrijd van Marco van Basten als bondscoach tegen Zweden. "Ik kreeg dus vandaag wel weer even kippenvel. Het is gewoon een eer om voor Oranje te spelen, dit neemt niemand me meer af."

Hofland wilde niet zeggen of hij zich met zijn optreden in Waalwijk kandidaat heeft gesteld voor het 'grote' Oranje. "Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik ben vrij nuchter en realistisch, ik moet me elke week bewijzen, dan zie ik het wel vanzelf."