ZEIST - Henk Kesler legt eind 2010 zijn functie van directeur betaald voetbal neer. Dat heeft de KNVB woensdag bevestigd.

Het afscheid komt niet onverwacht. Kesler (59) liet de afgelopen maanden geregeld doorschemeren dat het WK voetbal in Zuid-Afrika normaal gesproken zijn laatste grote toernooi als directeur betaald voetbal zou worden.

Kesler trad in december 2000 aan en zal dus exact tien jaar later afscheid nemen.

Secretaris

Kesler, advocaat van oorsprong, trad in 1982 de voetbalwereld binnen toen hij secretaris bij FC Twente werd. Later vervulde hij nog de functies van penningmeester en vice-voorzitter bij de club uit Enschede.

In 1995 werd hij lid van het sectiebestuur betaald voetbal en trad hij toe tot het organisatiecomité van het EK 2000 in Nederland en België. Nadat dat evenement met succes in de Lage Landen was georganiseerd, werd Kesler benoemd tot directeur betaald voetbal als opvolger van Arie van Eijden.

Tukker

De tukker is momenteel ook arbiter bij het internationale sporttribunaal CAS, bestuurslid stichting KNVB/Cruijff Courts en bestuurslid stichting Eredivisie Vrouwen.