GLASGOW - Sergio Agüero heeft de Argentijnse selectie dinsdag verlaten wegens familieomstandigheden. De aanvaller van Atletico Madrid is naar Spanje teruggevlogen om zijn vriendin Giannina Maradona bij te staan.

De dochter van de nieuwe bondscoach Diego Maradona is zwanger en er zijn complicaties opgetreden.

Argentinië speelt woensdag een oefenwedstrijd tegen Schotland. Het is het debuut van Maradona als de verantwoordelijke man bij de Argentijnse voetballers.

Schoonzoon Agüero droeg in de halve finale van de Olympische Spelen tegen Brazilië (3-0) een doelpunt op aan zijn toekomstige kind.

Gemak

De nieuwbakken bondscoach wil zich op zijn gemak voelen bij de nationale voetbalploeg van Argentinië. "Als dat niet kan, ga ik gewoon wat anders doen, zoals ik altijd heb gedaan", poneerde de voormalige balkunstenaar.

Maradona (48) gaf in de Schotse hoofdstad zijn eerste officiële persconferentie na zijn geruchtmakende aanstelling vorige maand als bondscoach van zijn vaderland. 'Pluisje' maakte aan de vooravond van zijn debuut tegen Schotland een ietwat sombere doch ook relaxte indruk. "Hoe ik me voel? Ach, ik sta elke dag op", zei het idool ietwat raadselachtig.

Lafaard

Op de vraag of hij in staat is om Argentinië voor de eerste keer sinds 1986 weer naar de wereldtitel te leiden, antwoordde hij: "Ik ga alleen voor de eerste plaats, de rest interesseert me niet. Als ik deze baan niet had aangenomen, was ik een lafaard geweest. Ik houd van uitdagingen in mijn leven. Bovendien heb ik mijn gelukkigste momenten altijd in het Argentijnse shirt beleefd."

Maradona: "Het wordt een lange en zware weg. Maar ik had de nationale ploeg nodig en Argentinië had een gids zoals ik nodig. We zitten dus op dezelfde weg. Ik ben heel blij dat ik na zo'n lange tijd terug ben in het topvoetbal. Hier heb ik heel lang op gewacht. Mijn eerste praatje met de spelers heb ik inmiddels achter de rug. Ik hoop dat ik tot hun hart kan doordringen."