EINDHOVEN - De slechte resultaten bij PSV en een mentale dip hebben Danny Koevermans doen besluiten af te zeggen voor het Nederlands B-elftal. Dat verklaarde de spits van de Eindhovenaren op de website van zijn club.

Koevermans meldde zich in het weekeinde af bij bondscoach Johan Neeskens. Het schaduwteam van Oranje speelt woensdag een oefeninterland tegen Jong Zweden. "Ik ben niet fris in mijn hoofd en sta er niet voor de volle 100 procent achter", aldus Koevermans.

"Mentaal zag ik het ook niet zitten. Met PSV gaat het niet goed, dus wil ik liever hier blijven."

Volgens de aanvaller is zijn afmelding geen protest tegen Oranje B. Koevermans zei een volgende keer open te staan voor een uitnodiging. "Er zijn spelers die in zo'n geval een blessure voorwenden, maar ik ben liever eerlijk. Dan krijg ik misschien maar een lading stront over me heen; dat neem ik op de koop toe."

Verhaegh

Ook Paul Verhaegh moet de oefeninterland van Nederland B aan zich voorbij laten gaan. De 25-jarige verdediger van Vitesse heeft te veel last van een bovenbeenblessure die hij zondag opliep in het competitieduel met AZ.